Rata afumata cu ceai negru si oregano, garnisita cu legume

Rata afumata cu legume Wok

Iar am gatit rata, de data asta intr-un fel mai putin obisnuit, dar la fel de simplu ca si aici.

De mare lucru nu aveti nevoie, in afara de dedicatie, desigur. Asadar, incepeti cu 2 bucati de piept de rata, pe care le curatati frumusel de tot ce nu va convine, mai putin pielea! Pentru ca pielea da mult din savoarea finala.

Intr-o tigaie, de care sa nu va para rau ca o puteti arde si afuma mai tare, (ideala ar fi una de fonta, daca aveti), asezati o folie de aluminiu in care puneti niste orez ieftin (un strat de aproximativ 3-4mm). Mai adaugati 2-3 lingurite de zahar brun, o lingurita buna de ceai negru si una de oregano si amestecati. Peste acest strat de amestec mai asezati o folie de aluminu pe care puneti pieptul de rata sarat si piperat. Acoperiti tigaia cu inca o folie de aluminiu, cat puteti de ermetic. Dati la foc mediu catre mare vreme de 10-15 minute.

Intre timp, taiati doi ardei grasi (unul rosu si unul galben), dar asa ca din topor. La fel faceti si cu o ceapa, 5-6 ciuperci si un dovlecel micut. Daca aveti cumva prin casa 4-5 ciuperci Shiitake (daca nu, le gasiti aici), le taiati in doua dupa ce le-ati inmuiat in prealabil (atentie, ciupercile astea-s mai suparate si se hidrateaza ceva mai greu; le puneti in apa inainte cu 30-45 de minute inainte de a va apuca de treaba).

Cand toate astea-s pregatite, incingeti Wok-ul, puneti in el 2 linguri de ulei de susan si aruncati in el ardeii, ceapa si ciupercile. In 2-3 minute la foc mare legumele vor fi numai cum trebuie, parlite la exterior si fragede-crocante la interior. Acum scapati si de dovlecel, adica in tigaie cu el. Putin sos de soia, cam o lingura, o lingura de Oyster sauce, o lingurita de seminte de susan. Amestecati totul si….. gata! In maxim 5 minute legumele sunt numai bune de pus pe farfurie.

Cit timp asezati legumele pe farfurie, cu siguranta ca au trecut si cele 10-15 minute afectate pieptului de rata. Il taiati felii, sau jumatati, cum doriti. Asezarea pe farfurie o faceti in functie de momentul de inspiratie pe care il aveti.

O mancare savuroasa, cu arome discrete, care-ti lasa farfuria curata!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s