Rasol de vitel cu legume la cuptor sau Ossobuco

Rasol vitel

Asa-i ca arata bine? Nimic mai simplu, nitica rabdare sa aveti, pentru ca mancarea asta se face incet, la foc mic, e “slow food”.

Aveti nevoie de: un rasol de vitel cu os, 3 morcovi tinerei, niste albitura (o telina, un patrunjel si un pastarnac mai marisoare), o ceapa, cel putin 1 litru de supa de pui, sare, piper, frunze de dafin, cimbru proaspat.

Sigilati carnea (dupa ce ati rostogolit-o putin prin faina si ati legat-o cu putina sfoara, altfel se va desface de pe os in timpul gatirii) in doua linguri de ulei de masline, apoi scoateti carnea din vas si, in uleiul ramas, caliti legumele sotate in bucati generoase, timp de vreo cinci minute.

Asezati rasolul intr-o oala pentru cuptor, puneti legumele sotate, acoperiti cu supa de pui, potriviti de sare si piper, puneti 2-3 frunze de dafin si dati la cuptor la foc mic, cu capac, minim 2,5 h, pana se inmoaie carnea. In ultimele 10 minute dati drumul deasupra frunzelor de cimbru. Veti sti cand e gata, pentru ca si legumele si carnea se topesc in gura 🙂

S-aveti pofta!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s